Ο Γεώργιος Ανσίμωφ (1921-2015), άνθρωπος ταλαντούχος και πολύ αγαπητός στο ρωσικό λαό, ήταν καθηγητής, σκηνοθέτης στο Μπολσόϊ, καλλιτέχνης του λαού και διευθυντής της Σχολής Μουσικού Θεάτρου της ρωσικής Θεατρικής Ακαδημίας. Στα πενήντα χρόνια της δημιουργικής του ζωής, ο Γ. Ανσίμωφ είχε ανεβάσει περίπου 100 παραστάσεις στο Μπολσόϊ και σε πολλά θέατρα της Ευρώπης και της Ασίας. Θεωρείται από τους σημαντικότερους σύγχρονους σκηνοθέτες της Ρωσίας.

Το βιβλίο του Γ. Ανσίμωφ δεν έχει σχέση με το επάγγελμά του και τον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά με την τραγωδία της οικογένειάς του και το μαρτυρικό τέλος του ιερέα πατέρα του, π. Παύλου Ανσίμωφ.

Ο π. Παύλος αναγνωρίστηκε ως Άγιος και νεομάρτυρας το 2005 από την Ιερά Σύνοδο της Ρωσικής Εκκλησίας.

Η σταυρική πορεία του π. Παύλου δεν άφησε ανεπηρέαστη τη ζωή της υπόλοιπης οικογένειας. Ο Γ. Ανσίμωφ θεωρήθηκε αυτόματα το παιδί ενός «εχθρού του λαού». Θα έπρεπε να σηκώσει το δικό του σταυρό, να αντιμετωπίσει ποικίλους πειρασμούς, κινδύνους, διώξεις κ.λπ.

Όμως η ρίζα αποδείχθηκε πολύ δυνατή…

+
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση των cookies από εμάς.